MELD JE HIER AAN VOOR DE GRATIS TRAINING

5 DAGEN OEFENINGEN, KENNIS & INZICHTEN OVER STRESS

 

SWITCH YOUR MIND

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Prezentmindfulness.nl om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven staat in de Privacy Verklaring.

WAAROM MINDSWITCH?

Bewuster worden van stress bij jezelf is essentieel voor je gezondheid, welzijn én voor het ervaren van rust en voldoende energie – in evenwicht – in je leven. Waarom? Omdat niemand eindeloos stressbestendig is, ook jij niet. Als je stress niet als stress herkent, kun je er weinig aan doen. Als je er wel bewuster van wordt, kun je voorkomen dat stress grip krijgt op jou, met alle gevolgen van dien. Veel mensen zijn op zoek naar meer rust, meer ruimte voor zichzelf, en een pas op de plaats als tegenwicht voor het hectische rennen, moeten en vliegen. Jij ook?

Eerder herkennen van de signalen is daarbij onmisbaar. En dat is precies waar het bij de meeste mensen niet goed gaat. Signalen worden te lang niet opgemerkt, of weggelachen en genegeerd, en dan ineens, boem. Het gaat niet meer, je moet eraan toegeven. En dat is echt niet leuk, maar het is op den duur nagenoeg onvermijdelijk. Het kan een periode uitgebrand zijn veroorzaken, maar ook andere (lichamelijke) klachten waar je niet 1-2-3- van af bent. En dat wil je natuurlijk niet.

Wat ik vooral geleerd heb, is dat het leven veel prettiger en leuker is met minder (werk)stress!

HERKEN JIJ JEZELF HIER IN?

Meer dan één todo-lijst en steeds veel dingen moeten.

Regelmatig achter de feiten (en je agenda) aanlopen.

Alsmaar sneller moeten zijn en multitasken om alles bij te kunnen houden.

Verlangen naar meer rust in je hoofd, meer ruimte voor jezelf om helder te kunnen denken- of juist helemaal niet denken?

Regelmatig afwezig of afgeleid terwijl je iets doet of in een gesprek bent – steeds 3 stappen vooruit in je hoofd?

Focus en je spanningsboog kunnen beter: je hebt moeite met concentreren (en leren) op je taken.

De ene dag als het druk is denk je energie te hebben en race je van het ene naar de andere, maar einde van de dag s de kruit op. Het voelt regelmatig als balanceren op een dun lijntje tussen energiepieken en vermoeidheid.

Een gratis tip van mij: Als je vaker JA beantwoord en je hierin herkent, is het hoog tijd voor een verandering; het is tijd om ‘uit je hoofd’ te komen, het evenwicht en de verbinding met jezelf en je lichaam te herstellen om meer rust te ervaren. Zorgen dat JIJ je niet ongemerkt opbrandt. Deze training helpt jou om daarin de eerste stappen te zetten.
Meer grip krijgen op spanning, drukte, haast, onrust en stress.

SCHRIJF JE HIERONDER SNEL IN!

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Prezentmindfulness.nl om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven staat in de Privacy Verklaring.

EN.. HOE DOE JE DAT?

Leren wat stress is en welke invloed het op je gezondheid en wel-zijn heeft

Spanning, onrust, drukte en stress beter leren herkennen bij jezelf

Open staan voor mogelijkheden om stress te verminderen én te voorkomen

Eerste stap zetten: starten met de Switch your mind - GRATIS TRAINING

WAT LEVERT DEZE TRAINING JOU OP?

Om je bewustzijn te vergroten over spanning & stress bij jou, en daar eens aandacht te geven die het verdient, heb ik deze vijfdaagse gratis mini-training Switch your mind ontwikkeld. Met als doel je te laten inzien dat stress niet normaal is als het aanhoudt. Het probleem is, dat wanneer jij onder stress staat, je dat niet altijd als stress herkent. En ondertussen doet stress veel meer met jou dan je zou denken.

En daar gaat deze training over. Meer bewustzijn, meer feiten en kennis en zelf ervaren dat er ook andere opties zijn.
Je ontvangt van mij 5 waardevolle mails over spanning & stress, vanuit verschillende perspectieven:

VERGROOT JE BEWUSTZIJN

Middels een test krijg je een indicatie en inzicht in de huidige mate van stress bij jou.
De tweede testscore geeft aan in hoeverre jij momenteel beschikt over vaardigheden voor een mindfulness in je leven.
De open vragen gaan om jouw persoonlijke ervaring met stress – iets waar je zelden bewust bij stilstaat.
Jouw eerlijke antwoorden zijn belangrijk, neem dus wel even de tijd om hierbij stil te staan. Daar begint het mee!

 

VERGROOT JE KENNIS

Je leert middels een korte presentatie wat stress is. Wat is de invloed en wat zijn de nadelen.
Dit is voor veel mensen een enorme eye-opener! De meesten weten half niet wat stress is, laat staan waarom het niet gezond is.
Je krijgt het antwoord op de vraag hoe je met mindfulness en meditatie de spanning, drukte, haast en stress in je leven beter en vooral vaardiger kunt leren hanteren, en hoe je meer rust kunt (leren) vinden voor je bestaan en meer ruimte voor jezelf creëren.

ERVAAR HET ZELF

Ik kan het je vertellen maar het meeste heb je aan eigen ervaring. Hoewel, dat is ook maar één ervaring, maar daar begint het mee.
Je ervaart middels een korte meditatieoefening van 5min hoe het is om een eenvoudige mindfulness oefening te doen. Nooit gedaan? Uitgelezen kans; eenvoudig, veilig en laagdrempelig.

SCHRIJF JE HIERONDER SNEL IN!

*Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Prezentmindfulness.nl om mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven staat in de Privacy Verklaring.

ALS JE JEZELF HIERIN HERKENT, IS EEN MINDSWITCH GEEN OVERBODIGE LUXE

 Gevoel van onrust, spanning, gejaagdheid of stress
 Steeds op zoek naar iets (anders)
 Vaak in de haast, druk bezig met alles wat nog moet
 Besluiteloosheid, twijfelen, vergeetachtigheid, snel prikkelbaar of moe
 Moeite met het houden van overzicht van je taken, agenda en prioriteiten
 In je agenda heb je geen tijd voor jezelf
 Je legt de lat vrij hoog voor jezelf; je moet veel en liefst zo goed mogelijk – voor iedereen
 Wanneer je zit en probeert iets te doen voor jezelf of te ontspannen, spoken alle lijstjes door je hoofd… en je staat weer op om iets nuttigs te doen
 De spanning is voelbaar ook in je lichaam… pijnklachten in de rug en schouders of vage klachten in je spijsvertering, hoofdpijn…
 Angst of somberheid lijken greep op jou te krijgen… en dat wil je niet!

WAT HOUDT DE TRAINING IN?

De training duurt 5 dagen en bestaat uit 5 dagelijkse mails met bijlagen of verdiepingsvragen voor jezelf.
Je ontvangt deze mails ‘s-ochtends. 
– persoonlijke vragen over stress
– twee vragenlijsten (tests) over stress en mindfulness vaardigheden
– een eenvoudige meditatie oefening
– twee minipresentaties over stress en mindfulness

HOE KAN IK DEZE TRAINING GEBRUIKEN?

BEWUSTZIJN, KENNIS & INZICHT
De training is bedoeld om je bewustzijn en kennis te vergroten over stress: wat het is, hoe veel stress jij ervaart, hoe jij op stress reageert, en wat de gevolgen van langdurige stress kunnen zijn. De tests zijn richtinggevend: hoe zit het met jouw huidige stressniveau en hoe goed zijn je mindfulness vaardigheden? De presentatie over mindfulness & stress geeft je een beter beeld van wat mindfulness is, en waarom mindfulness je kan ondersteunen wanneer je grip wilt krijgen op spanning, drukte en – overmatige stress.
De oefening die in de training is toegevoegd, laat je laagdrempelig kennismaken met een van de oefeningen van mindfulness training. Het is kort, en je kunt het zo vaak gebruiken als je wilt, ook na deze 5-daagse training.

WAT ALS IK NA DEZE TRAINING VERDER WIL?

Als je deze training hebt gevolgd en de opdrachten hebt gedaan, is je bewustzijn en kennis waarschijnlijk toegenomen over stress.
Kennis en iets weten is één ding, maar doen en in actie komen vaak een heel andere koek. HOE kun je dan verder, als je iets wilt doen aan stress?

Het begint met de eerste stap; de allerbelangrijkste stap op jouw pad naar meer rust in je hoofd, hart, lichaam en je bestaan is meer bewustzijn. Ik ga graag met jou in gesprek over je situatie, en hoor graag wat je al aan stress gedaan hebt en waarin je vastloopt of opnieuw in je valkuilen trapt. Ook bespreken we welke behoeftes, wensen en doelen je momenteel hebt, en welke stappen behulpzaam kunnen zijn voor jou om meer balans, meer rust en bewustzijn te ontwikkelen in je bestaan. Hoe zou je je willen voelen over een half jaar? Tijdens het gesprek kijk ik samen met jou naar de oplossingen en stappen die voor jou op dat moment het meest relevant zijn. Stuur mij een mail of vul het contactformulier in, en ik neem binnen een paar dagen contact op met jou. 

Ik zou het geweldig vinden om met jou samen op pad te gaan en samen jouw weg uit te stippelen en meelopen richting meer rust, bewustzijn en ruimte voor jezelf. En meer plezier beleven in dit mooie leven.