JE WILT VOORUIT 

Werken vraagt veel van je aandacht. Daardoor is er vaak te weinig tijd en ruimte om stil te staan bij je eigen richting – en wat jij nodig hebt.

Van nature ben je een nieuwsgierige ontdekker, houdt van het gevoel van avontuur en bent altijd met een nieuw project bezig. Groeien en jezelf ontwikkelen IS je natuur.

In de natuur zijn is fijn maar je komt er niet zo vaak als je zou willen… Je mist de rust en connectie die de natuur je biedt.

Je bent graag in beweging, maar nu loop je gevoelsmatig vast, twijfelt hoe je verder moet. Het liefste wil je weer vooruit, maar in welke richting?

Vrijheid is je veel waard en je wilt dingen liefst op jouw manier en in je eigen tempo doen. Regels volgen van anderen past je niet goed, je zoekt en vindt graag je eigen oplossingen.

Er zit iets in jou dat om aandacht, verheldering of verandering vraagt.
Als NatuurCoach help ik je weer om in beweging te komen – ik begrijp goed dat je weer vooruit wilt!

 

 

ONTDEK DE VOORDELEN VAN NATUURCOACHING

 

“Ontspannen, met ruimte voor het natuurlijk proces”

De natuur helpt om stiller te worden in je hoofd, waardoor je beter bij je gevoel kunt – zonder continue gebabbel van je ego.

Dat wat vast lijkt te zitten in je hoofd komt in de natuur gemakkelijker in beweging. Je bent moeitelozer in contact met jezelf en ziet je situatie vanuit een ander perspectief. 

Met de natuur als werkruimte is er meer ontspanning en rust.
Het biedt ook ruimte voor aangename stiltes en overpeinzingen.

Buiten de dagelijkse vaste paden krijgen intuïtie en creativiteit meer ruimte. Daardoor ontstaan er vaak verrassende oplossingen en nieuwe inzichten.

De organische omgeving biedt een overvloed aan metaforen en symbolen om mee te werken, die de gesprekken en het proces diepte en kracht brengen. En er is altijd ook nog dat vleugje magie


JE EIGEN VERLANGEN, VRAAG OF RICHTING VERKENNEN & ONTDEKKEN
  

IS EEN PERSOONLIJK PROCES, WAARIN DE NATUUR JE ALTIJD ONDERSTEUNT.

 

Ontdek zelf hoe NatuurCoaching jou vooruit brengt!

De natuur HEEFT DE tijd – JIJ OOK

 

Net zoals je een boom niet kunt dwingen om sneller te groeien of een plant eerder te bloeien, kun je jezelf ook niet dwingen om al bij je doel te zijn. Neem de tijd, laat de antwoorden rijpen.

Bovendien ligt de kunst van vooruitgang in je vermogen om eerst stil te staan bij wat er nu is.

Pas als je weet waaruit je nu precies vertrekt, kun je ook beter zicht hebben op de richting en stip op de horizon.

Wanneer je een vraagstuk, wens of doel hebt, werkt het niet zoals met een snelkookpan met toverrijst erin.

Het verkennen en aan de slag gaan met je vraag of wens vraagt eerst om te vertragen en ‘slow-cooking’. Verandering is geen quick-fix, maar een natuurlijk proces dat zijn eigen tijd neemt en de juiste aandacht verdient. 

Coaching in de natuur zorgt voor nog meer verbinding met je gevoel, in plaats van alleen in je hoofd – daar waar je regelmatig in vast lijken te lopen.

NatuurCoaching is een ontspannen en ongedwongen manier van samen werken aan je doelen en dichtbij jezelf te blijven. 

Stiltewandeling mindfulness balans

“We can’t solve problems

using the same way of thinking we used when we created them.”

Albert Einstein

HOE ANDEREN HET WERKEN MET MIJ HEBBEN ERVAREN?

“De coaching is ontspannen, compassievol en kritisch waar nodig”

“Tijdens de coachingsgesprekken is er alle aandacht en ruimte voor de persoonlijke situatie, twijfels en vragen. Die kunnen variëren van praktische zaken, bijvoorbeeld over verbeteren van focus en meditatie, tot bredere vragen over leven en werk. Laura schrikt niet snel. De begeleiding is ontspannen maar zeker niet vrijblijvend. Laura is compassievol als het gewenst is, maar kritisch waar nodig.”

Coen (56)

“Ik hoef niet te veranderen, maar zijn zoals ik ben”

Tijdens de coaching was er alle rust en ruimte om mijn hersenspinsels en emoties te uiten. Na de sessies had ik stof tot nadenken en verdiepende vragen voor de tijd tussen de sessies – om in beweging te blijven. Het resultaat is onverwacht: wat ik miste, op zoek naar was, was er altijd al – diep in mij. Ik hoefde niet te veranderen, maar weer te zijn zoals ik echt ben.

Dankzij de NatuurCoaching van Laura is dit ‘Pad van inzicht’ helemaal geslaagd, ik kan ermee zeker verder. Als je graag buiten in de natuur bent en vanuit een andere perspectief op een prettige, uitnodigende en ontspannen manier wilt werken aan je vraag of probleem, is NatuurCoaching een echte aanrader. Lieve Laura, super bedankt hiervoor!

 

NATALIE (46)

“Begripvol, altijd luisterend, oprecht en zonder oordeel”

“Laura heeft veel kennis in huis en weet het rustig en goed over te brengen. Zij vraagt ook door, hetgeen voor mezelf goed is om verder mijn gevoelens onder woorden te brengen.”

“Laura blijft positief, rustig en weet mensen te motiveren en op positievere manier naar zichzelf te kijken.”

“Altijd luisterend, oprecht en zonder enig oordeel.”

“Laura heeft een prettige manier van communicatie en interactie. Begripvol, warm en open.”

Diverse cliënten 2017-2021

HEB JE VRAGEN?  

…Als het hier niet bij staat, neem gerust contact op!

Kunnen de afspraken dichterbij elkaar plaats vinden als ik sneller wil werken aan mijn doelen?

Ja, in overleg is dat mogelijk. Echter is het vaak belangrijk dat er wat meer tijd tussen de sessies zit, zodat je eigen ideeën, wensen en oplossingen kunnen sudderen en rijpen. Als je vraag meer van praktische aard is, kunnen we elkaar iedere week zien indien de agenda’s dat toelaten.

Wat is het verschil en de toegevoegde waarde van NatuurCoaching ten opzichte van Wandelcoaching?

Wandelcoaching is simpel gezegd wandelend coachen. In beweging zijn en tegelijk een coachingsgesprek voeren. NatuurCoaching gaat nog een stapje verder en beperkt zich niet alleen tot wandelen, maar betrekt de natuur, de omgeving en wat er in de natuur gebeurt op dat moment. Net als wij onderdeel zijn van de natuur, is een coachingsproces ook een natuurlijk proces die zijn eigen tempo kent.

  Moet ik al een duidelijke vraag hebben als ik me aanmeld?

  Nee, het hoeft nog niet heel concreet te zijn, maar het is wel wenselijk dat je een beetje weet te verwoorden waar je mee zit, waar je tegen aan loopt of is vast lijkt te zitten. Dus op welke terrein het probleem of vraag ligt, waar het om gaat.

  Ik ben al onder behandeling (geweest) bij een therapeut, psycholoog of praktijkondersteuner van de huisarts. HOE Kan NATUURCOACHING me nog verder helpen?

  Zorg is gericht op het herstel. Coaching is gericht op het stilstaan bij wat er nu is, het aanboren van jouw eigen vermogens en vooruit kijken, zodat je je eigen vragen en oplossingen kunt ontdekken. Tijdens het coachingstraject helpen nieuwe inzichten, ander perspectief en een natuurlijke omgeving je bij het vinden van je eigen weg naar oplossingsgerichte actie.

  Voor wie is NATUURCOACHING NIET de beste keuze?

  Het kan zijn dat er meer aan de hand is en dat je eerst andere hulp nodig hebt. Tijdens het intakegesprek adviseer ik jou wel daarover. Als je verwacht dat iemand anders het probleem voor jou moet oplossen, en als ‘ja, maar…’ je meest gebruikte bijzin is, ben je bij mij niet aan het juiste adres. Ik coach mensen die zich willen ontwikkelen, vooruit willen en bereid zijn om te investeren in tijd, geld en inzet om hun doelen te halen.