Wil je leven vanuit je eigen natuur?

Ruimte maken voor wat voor jóu belangrijk is en vertrouwen op je natuurlijke wijsheid?

Natuurcoaching helpt bij keuzes, nemen van besluiten, loslaten en bepalen van je richting of stappen. Kom in beweging – van binnenuit naar buiten.

Let me be your guide on the way back to your own path.

“To make a change in the world around you, start from the inside – let your own nature grow roots
and blossom.”

Je bent een gedreven, ondernemende vrouw, in het midden van je leven. Alles lijkt voor elkaar, toch is er dat onrustige gevoel. Alsof er iets ontbreekt.

Je verlangt naar meer tijd, aandacht en ruimte voor jezelf om je eigen verlangens, keuzes en pad te ontdekken.

Je wil voor jezelf kiezen en dingen doen op jouw manier, in jouw tempo. Maar je bent bang dat je anderen daarmee teleurstelt.

Je bent herstellende of hersteld van een burn-out of bored-out, maar weet niet goed vooruit te komen zodat het echt goed voelt.

Je voelt op je werk of in je eigen business dat er iets niet meer past. Het kost meer energie dan dat het je oplevert. Je mist de voldoening en het vuur in jezelf.

Je voelt dat je wordt geleefd. Overweldigd door wat je van jezelf moet en wat (je denkt dat) er van je gevraagd en verwacht wordt kom je niet toe aan jezelf.

Je bent graag in beweging, maar nu loop je vast. Je verlangt naar een positieve verandering maar weet niet waar te beginnen.

Hoe zou het zijn als je…

Helderheid en richting krijgt over jouw vraag, probleem, wens of verlangen. Zodat je weet waar het jou écht over gaat en wat je daarin te doen hebt.

Leert leven vanuit je hart. Niet omdat het ‘zo hoort’, wat je is aangeleerd of wat je denkt dat anderen van je verwachten.

Bewust wordt van je twijfels en onzekerheden, die vervolgens niet meer in de weg staan om jouw doelen te bereiken.

De rust in jezelf terugvindt doordat je jouw eigen keuzes maakt. In werk en in je leven.

Jouw natuurlijke wijsheid, je eigen natuur en levenskracht (her)ontdekt. Deze zitten al in je, je hoeft ze alleen nog te zien, voelen en in te zetten.

Vertrouwen in jezelf krijgt en ontdekt hoeveel dat je oplevert. Je durft los te laten waarover je geen controle hebt.

Naast verhelderende inzichten verder kunt met een concreet plan dat volledig past bij wie je van nature bent.

Laura Lundell

Laat de natuur je gids zijn – en geef je eigen natuur ruimte

Met Natuurcoaching gebruiken we de symboliek en de diepe wijsheid van de natuur om jouw vraag, probleem, wens of verlangen te onderzoeken en aan te pakken. In dit persoonlijk coachingstraject gaan we naar buiten, de natuur in. Ik loop met je mee, langs hindernissen en hulpbronnen. Samen komen we uit bij de stappen die nodig zijn om jouw pad te vervolgen op jouw manier.

“Ik hoef niet te veranderen, maar weer zijn zoals ik ben.”

Na drie sessies natuurcoaching met Laura had ik een onverwacht resultaat: de bron van onrust en wat ik miste, op zoek naar was, was er altijd al – diep in mij. Ik hoefde niet te veranderen, maar weer te zijn zoals ik echt ben.”

NATALIE

“De coaching is ontspannen, compassievol en kritisch waar nodig”

Tijdens de coachingsgesprekken is er alle aandacht en ruimte voor de persoonlijke situatie, twijfels en vragen. Die kunnen variëren van praktische zaken, bijvoorbeeld over verbeteren van focus en meditatie, tot bredere vragen over leven en werk. Laura schrikt niet snel. De begeleiding is ontspannen maar zeker niet vrijblijvend. Laura is compassievol als het gewenst is, maar kritisch waar nodig.

 

COEN (56)

Laura Natuurcoach & Mindfulness trainer Wandelserie

” Discover the power and inner peace of being true to your own soul – your own nature – and to trust the voice of your natural wisdom.”

Waarom ik geloof in de kracht van de natuur

Ik ben geboren in Finland en de natuur zit diep in mijn DNA, in mijn kern en wortels. Bovendien heb ik na 2 burn-outs zelf ervaren hoeveel rust en vertrouwen de natuur me brengt. De natuur kan spiegelen, troosten, inspireren én helen.

Of je nu zoekt naar rust, een nieuwe richting, verandering of verheldering. De veerkracht en de antwoorden zitten al in jezelf. Ik geef je richting en tools om in beweging te komen en je pad (terug) te vinden. Laat de natuur je gids zijn. En ik wandel als coach graag een stukje met je mee.

Natuurcoaching brengt je in beweging

Natuurcoaching brengt je in contact met de helende werking van de natuur. Van groeien, bloeien en vertrouwen vinden tot vertragen, verzachten en loslaten.

Tijdens de sessies maak je contact met jouw diepe, innerlijke wijsheid, je hart en wie je werkelijk bent. Moeiteloos en licht, als vanzelf.

Je leert hoe je lessen van de natuur toepast op je eigen leven. Een voorbeeld: zoals je een plant niet kunt dwingen om sneller te groeien, zo kun je jezelf ook niet forceren.

In de rust van de natuur vind je antwoorden op vragen waar je al langere tijd mee worstelt.

De natuur zorgt voor ontspanning en stilte in je hoofd. Zo kom je dichter bij je gevoel, zonder continue gebabbel van je ego.

Wat vastzit, komt in de natuur makkelijker in beweging. Zo zie je jouw situatie eens vanuit een ander perspectief.

De natuur wakkert je intuïtie en creativiteit aan. Daardoor ontstaan vaak verrassende oplossingen en nieuwe inzichten.

De natuur biedt een overvloed aan metaforen en symbolen om mee te werken. Dat geeft de gesprekken en het proces diepte, kracht en zelfs een vleugje magie.

Natuurcoaching – in a nutshell

  • 5 à 6 sessies 1-op-1 sessies in de natuur van 1,5 tot 2 uur

  • Een persoonlijk traject van 10 tot 12 weken, uitgaande van 1 sessie per 2 weken

  • Het traject vraagt van jou een volle JA: je commitment en het ownership van je proces liggen bij jou. Ik begeleid je vanuit mijn expertise met heel veel aandacht & liefde – als jij bereid bent om zelf je rugzak te dragen en de stappen te zetten onderweg.
  • Wij verkennen samen waar je nu staat en wat je wil bereiken. We maken angst en twijfels zichtbaar, ontdekken je kracht en talenten en komen tot een praktisch stappenplan. Ook de moeilijke keuzes vinden een oplossing en worden knopen onderweg doorgehakt. Ook de lastige.

  • Afhankelijk van je vraag en wat bij je past, krijg je losse (creatieve) opdrachten om de inzichten en inhoud uit de sessies te versterken

De investering voor 5 sessies Natuurcoaching is € 795,- inclusief BTW
Voor 6 sessies € 920,- incl. BTW voor particulieren*

*Ben je ondernemer of werk je in loondienst en vergoedt je werkgever het traject? Dan komt er 21% BTW bij.

Heb je nog vragen?

En staat jouw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met me op via mail: hallo(at)lauralundell.nl.

Hoe ziet een Forest Mind wandeling eruit?

Tijdens een Forest Mind-wandeling geniet je samen met anderen van het bos of een andere natuurlijke omgeving. Af en toe staan we stil voor oefeningen. Deze oefeningen doe je voor jezelf en bespreken we met elkaar. Je bent altijd vrij om te delen maar het hoeft niet. Het kunnen oefeningen zijn die lijken op bosbaden. Ze helpen je aarden, bewust waarnemen met je zintuigen en voelen wat er speelt in dit moment. Andere oefeningen richten zich op goed voor jezelf zorgen, dankbaarheid voelen en je weerbaarheid te verbeteren. Zo helpen Forest Mind-wandelingen je stap voor stap je flexibiliteit en veerkracht te vergroten.

Is natuurcoaching iets voor mij?

Wil je graag vooruit en in beweging komen? Ben je bereid te duiken in jezelf en durf je te kiezen voor jouw pad? Neem je jouw eigen verantwoordelijkheid voor je ontwikkeling en ga je tijdelijk ongemak niet uit de weg? Ben je daarnaast graag buiten? Dan past Natuurcoaching goed bij jou. Ik coach vrouwen die zich willen ontwikkelen. Die bereid zijn om te investeren in zichzelf en hun doelen. Om het leven te leiden dat bij ze past. Je bent het waard om in jezelf te investeren.

Kunnen de sessies ook korter op elkaar volgen dan 2 weken?

Ja, dat is mogelijk. Toch is het ontzettend waardevol om ruimte tussen de sessies te laten. Zo kunnen ideeën, wensen en antwoorden rijpen. Ook is verandering geen quick fix, wel een natuurlijk proces dat tijd nodig heeft en aandacht verdient. Is je vraag meer praktisch van aard? Dan kunnen we elkaar wekelijks zien als dat voor allebei past.

Wat als ik niet genoeg heb aan 5 coachingsessies?

Allereerst is er een 6e sessie mogelijk waarin we verder inzoomen op controle en vertrouwen en wat er nog meer speelt. Voor de 6e sessie komt er € 125,- bij. Daarnaast is een van mijn andere trajecten mogelijk een goed vervolg. Een coachingstraject is een natuurlijk proces dat net als de natuur zijn eigen tempo en ritme kent. Het gaat om jou, dus de sessies passen we aan op jouw vragen en wensen.

Krijg ik de Forest Mind-cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Dat is helaas niet mogelijk omdat coaching niet binnen direct inkoopbare zorg of alternatieve geneeswijze valt. Informeer bij je leidinggevende of P&O naar de mogelijkheden voor financiële compensatie. Vaak is er een persoonlijk ontwikkelingsbudget of budget voor hersteltrajecten beschikbaar. Als je ondernemer bent, kun je kijken naar de mogelijkheden van aftrekbare posten. Forest Mind richt zich op behoud van gezondheid, weerbaarheid, vitaliteit en inzetbaarheid van jou als ondernemer.

Wat is het verschil tussen wandelcoaching en natuurcoaching?

Wandelcoaching is simpel gezegd wandelend coachen. In beweging zijn en tegelijk een coachingsgesprek voeren. Natuurcoaching gaat een stap verder en gebruikt de natuur, als metafoor en de omgeving zelf, om de sessies te verdiepen. Het is een ontspannen en ongedwongen manier van werken aan je doelen en dichtbij jezelf blijven. Natuurcoaching focust zich volledig op wat jij op dit moment nodig hebt. Werken met de natuur faciliteert het opborrelen van je eigen antwoorden.

Moet ik een duidelijke vraag hebben als wij met elkaar starten?

Nee, dat hoeft niet. Wel is het prettig als je voor jezelf weet waar je tegenaan loopt of vast lijkt te zitten. Dat je begrijpt op welk gebied je probleem of vraag ligt. Als we weten van waaruit je vertrekt, krijgen we beter en sneller zicht op de richting die je op wil.

Ik ben al in behandeling (geweest) bij een therapeut, psycholoog of praktijkondersteuner. Hoe kan natuurcoaching mij nog verder helpen?

Zorg richt zich op herstel. Bij Natuurcoaching staan we stil bij wat er nu is, waar je wens, verlangen, vraag en potentie liggen. Je wordt steeds bewuster waarom iets knelt of niet meer bij je past, of waar je echte verlangen ligt. Tijdens het coachingstraject helpen nieuwe inzichten, een nieuw perspectief en de natuurlijke omgeving je bij het vinden van je eigen weg. Toch kan het zijn dat er meer aan de hand is en je (eerst) andere hulp nodig hebt. Tijdens ons intakegesprek adviseer ik je hier graag over als je dat wenst.

Wat Natuurcoaching anderen heeft gebracht

Wat een fijne Forest Mind -wandeling: even bij mezelf zijn, terug naar binnen en onthaasten.

Het mooiste moment voor mij was het plekje aan het water; alles kwam bij elkaar – als bevestiging. Wat ik meeneem is het respect voor de natuur; het bewustzijn van wat de natuur mij biedt… Ik besefte dat ik deze momenten vaker in mijn leven kan gebruiken en er ook tijd voor wil maken.

 

Kitty

In een vertraagd tempo van buiten naar binnen gaan, in contact met mezelf, de natuur en deze tijd van het jaar.

De Forest Mind – wandelingen geven naast het bewegen in het natuur en frisse lucht ook nog meer: zowel een mogelijkheid tot reflectie als nieuwe inzichten en ideeën. In een vertraagd tempo van buiten naar binnen gaan, in contact met mezelf, de natuur en deze tijd van het jaar. Een ontspannen en opladende ervaring, die ik persoonlijk niet had willen
missen. 

De begeleiding van Laura is vakkundig en natuurlijk – dank je wel!

 

Susanna

De Forest Mind -wandeling was inspirerend en erg leuk.

Het mooiste moment voor mij was het samen aarden in het bos, leunend tegen de boom en ‘wortelschieten’.

Wat ik meeneem is het vaker de link leggen tussen mezelf en de natuur, het ritme van de seizoenen en de vertaling daarvan naar mezelf. Ik besefte dat ik het niet alleen hoef te doen. Dank je wel, Laura.

 

Steffi

De natuur heeft de tijd, neem jij die ook?

De natuur is er om je verlangen, vraag of richting te verkennen. Dat is een persoonlijk proces dat tijd, investering en aandacht vraagt. Ontdekken of Natuurcoaching iets voor je is? Laten we kennismaken.