MINDFULNESS OP MAAT
HERVIND JE EVENWICHT

‘If you don’t change direction,
you’ll end up where you’re going.”

9

Je bent moe door al het moeten en alle verwachtingen waaraan je probeert te voldoen.
De weken vliegen voorbij, de tijd glipt door je vingers. Ondertussen kruipt ongemerkt de spanning, stress en vermoeidheid onder je huid, alles kost je veel energie.

9

Je helpt anderen graag, wilt van waarde zijn en impact maken met je werk.
Misschien is er al een langere tijd onvoldoende evenwicht tussen werk en privé. Of gebeurt er steeds iets waar je bij moet springen. Ondertussen kom je niet toe aan je eigen leven, jouw diepste wensen en wat goed en belangrijk is voor jou. Je mist tijd en ruimte voor jezelf, voelt je regelmatig gevangen in het moeten, de regels en alle verwachtingen.

9

Je bent niet alleen nieuwsgierig naar wat mindfulness je kan brengen.
Er is een duidelijke reden, of het advies van iemand dichtbij jou, om nu te kiezen voor mindfulness. Je wilt herstellen van een periode met lage energie, een burn-out of van een ander gezondheidsprobleem, of je wilt angst of somberheid ombuigen in vertrouwen en positief in het leven staan. Of je wilt een herhaling van oplopende spanning en stress voorkomen.

9

Misschien ken je het vallen en opstaan van een herstelproces?
Dan heb je mogelijk al behandelingen gehad bij een fysiotherapeut, praktijkondersteuner, je huisarts, bedrijfsarts of psycholoog. Misschien balanceer je al langer op de grens van gezond en ziek zijn, wilt verzuim voorkomen of juist je werk weer kunnen hervatten. Alleen mis je nog échte persoonlijke begeleiding van een coach die écht aandacht heeft voor jou.

9

Nu mag JIJ ondersteuning ontvangen.
Je merkt dat je inzet veel van je heeft gevraagd, de overbelasting is voelbaar. Je wilt fitter zijn maar weet niet waar te beginnen. Je loopt niet graag bij de huisarts, maar voelt je eigen grenzen naderen- zowel fysiek als mentaal. Je geeft het niet graag toe, maar aan de andere kant… je bent ook maar een mens met 24h en 7 dagen, en lijkt lang niet altijd genoeg. Je vindt het lastig om dat toe te geven – vooral aan jezelf.

MINDFULNESS – OP MAAT

Een mindfulness training van 12 weken.
Leer de meest impactvolle tools uit mindfulness en meditatie.
Intensief persoonlijk coachingstraject met mindful live coaching.
Ont-moet jezelf en geef jezelf toestemming om je evenwicht te hervinden.

WAT VERANDERT ER TIJDENS 12 WEKEN?

Je ervaart meer rust in jezelf en in je hoofd, je leert het gepieker te doorbreken

Je geeft jezelf structureel tijd om te mediteren

Je leert hoe je op jouw manier zorgt voor jezelf, je energie en vitaliteit – en het jezelf gunt

Je leert hoe je stress op een positieve manier kunt verminderen en de (dreiging van) oplopende stress kunt voorkomen

Je ontwikkelt meer geduld, mildheid en vriendelijkheid naar jezelf – en naar anderen toe

Je leert je eigen grenzen voelen: makkelijker nee zeggen, loslaten en stoppen met iets wat je niet meer dient

Stapsgewijs herstelt je energie, nachtrust, je fitheid, focus en je natuurlijke evenwicht

MINDFULNESS OP MAAT IS VOOR JOU, ALS JE:

Een gedreven, ondernemende professional bent

Het liefste met mensen werkt; voor anderen van waarde en betekenis wilt zijn met je onderneming of carrière – en weet dat zorgen voor anderen ook een valkuil kan zijn: weinig tijd en ruimte voor jezelf

Ervan houdt om jezelf te blijven ontwikkelen en als mens te blijven groeien

Meer vertrouwen in jezelf en je keuzes wilt ontwikkelen

Voelt dat het tijd is om te stoppen met leven op de automatische piloot, dag-in-dag-uit

Op zoek bent naar meer rust, energie, en balans bij jezelf en in je leven

Het wel eens lastig vindt om jezelf tijd & aandacht te gunnen, en voelt dat het nu tijd is om naar jezelf te luisteren en in actie te komen

MINDFULNESS – OP MAAT

Een individuele mindfulness cursus van 12 weken.
Mindfulness, meditatie en coaching in één.
Krachtig persoonlijk groeitraject.
Gun jezelf meer rust, een nieuw perspectief en hernieuwd evenwicht.

Aandacht alleen voor jou 

€1.195 in één keer, óf 3 x € 419 (incl. btw) 

WAT ZIT ERIN? 9 MODULES

1. AUTOMATISMEN– Word bewust van je gedachte- en gedragspatronen

Word bewust van je automatische gedachte- en gedragspatronen en hoe deze je welzijn, groei en dromen in de weg kunnen staan. 

2. MEDITEREN – Hoe ga je om met hindernissen?

Meditatie is een bewuste time-out. Tijd én ruimte alleen voor jezelf. Om tot rust te komen, vertragen en stil te zijn, reflecteren op jezelf. Dat is makkelijker dan je nu misschien denkt, maar hoe ga je om met stoorzenders? We leggen een basis voor jouw meditatievaardigheden.

3. FOCUS – Je mind op één punt richten

Waarom verdwalen we zo makkelijk in onze gedachten? Hoe komt het dat we gaan piekeren, makkelijk afgeleid zijn, en wat kun je hieraan doen?

4. STRESS & AFKEER - Grip op stress, spanning en onrust

Stress is de nieuwe norm. Wij ervaren allemaal wel eens last van gejaagdheid, gevoel van druk en spanning, vaak onbewust. Sommigen van ons meer, vaker en langer dan gezond voor is. Laat jezelf niet opjagen en gek maken door de drukte in jezelf en om je heen. Herken je persoonlijke stresssignalen op tijd en voorkom energielekken en uitputting.

5. JE GEVOEL TOELATEN – Emotie is energie in beweging

Hoe weet je wat je intuïtie jou te vertellen heeft, bijvoorbeeld als je een belangrijke beslissing wilt nemen? Hoe ga je om met je gevoelens (en die van anderen)? Blok je ze of laat je ze toe? Emoties zijn geen puzzels die je met je denken en eindeloze analyses kunt oplossen. Het voelen maakt ons bewust van onze diepste waarden, wie we in wezen zijn – onze kern. Het toelaten van positieve en negatieve emoties is onze toegangscode en de motor achter onze acties.

6. GEDACHTEN ZIJN GEEN FEITEN – Je bent niet je gedachten

Hoe is de relatie tussen jou en je gedachten? Waarom vallen we ten prooi van het gepieker, negatieve buien en somberheid als gevolg? Je leert dit proces te herkennen bij jezelf en tijdig erop te reageren. Hierna heb je minder last van de drukte in je hoofd.

7. ENERGIE & EVENWICHT – Leer jezelf duurzaam opladen

Je laadt je mobiel misschien wel elke nacht. Hoe laad jij jezelf op? Loop je rond in je eigen rode zone (<20%)? Hoe zorg jij ervoor dat je jezelf structureel oplaadt, je eigen energiebalans bewaakt en je focus fris houdt om te doen wat er echt toe doet?

8. VASTHOUDEN– Wat neem je mee en hoe ga je verder?

Wat heb je geleerd, welke inzichten ben je rijker, welke vaardigheden pas je toe in je dagelijks leven, hoe is je inzet beloond?
Wat kun je doen om dit gevoel en de winst te behoude en mindful blijven ook in de toekomst?

Bonus: ZIN IN STILTE – wandeling voor rust, energie & verbinding

NATUUR, STILTE & JIJ – STILTE EN NATUUR GEVEN JE ALTIJD EEN EEN ONVERWACHT CADEAU

Samen met een kleine groep gelijkgestemden, ga je de verbinding met de natuur én jezelf weer ervaren.
In stilte en met alle tijd.

Mooie ervaring en een verdiepende laag – om écht dichtbij jezelf te zijn. Een stille wandeling in je eigen tempo in de natuur levert vaak onverwacht mooie momenten op, en geeft je altijd iets anders (cadeau) dan je verwacht. Beleef het zelf.

ZIJ GINGEN JE VOOR …

{

…ik heb de groepstraining overwogen, maar ik wilde heel gericht aan het werk, dus was een privé-training voor mij beter.

“Door mijn angstproblematiek was ik op zoek naar meer rust in mijn hoofd. Dat ik weer dingen durfde te ondernemen zonder continue die ‘gremlin’ in mijn hoofd te horen. Laura heeft mij een 1-op-1 programma aangeboden wat helemaal afgestemd was op mijn situatie. Ik heb de groepstraining overwogen, maar ik wilde heel gericht aan het werk, dus was een privé-training voor mij beter. En wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb! Ik heb meer rust in mijn hoofd, weet hoe ik mij moet focussen, heb een hoger concentratie niveau, weet alles op een positieve manier te benaderen en ben me veel bewuster van het NU. Laura is een prettig persoon, stelt de juiste vragen, geeft je een gevoel van veiligheid en werkt met veel compassie en enthousiasme! Een echte aanrader als je het mij vraagt!”

Marte (34), Zelfstandige ondernemer

{

…ik ben veel dichter bij mezelf en mijn kern gekomen en dat is zóveel waard!

“De lessen en coaching door Laura waren erg leerzaam en hebben ook echt mijn ogen geopend; wat heb ik mezelf jarenlang aangedaan?! Alles op mijn schouders genomen, steeds maar doorjakkeren zonder adem te halen, en altijd alles en voor iedereen proberen op te lossen. Met als gevolg mezelf voorbijrennen, mijn eigen behoeftes en gevoel negeren, en steeds roofbouw plegen aan mijn energievoorraad. Dat kon natuurlijk niet eindeloos goed blijven gaan. Mijn belangrijkste leermomenten? 

 • de veelheid der dingen blijvend flink terug geschroefd
 • de welzijn van mij (en mijn gezin) horen op de 1e plaats
 • dat er niet steeds iets bij kan zonder ergens anders een deur te sluiten (dus nee zeggen of stoppen, en loslaten)
 • mijn werktaken en -dagen beter inrichten met daarin momenten voor Zijn in plaats van doorjakkeren zonder adem te halen en/of te pauzeren
 • de meditaties bieden mij veel rust, ik voel me er heel goed bij en blijf deze momenten voor mezelf nemen en gunnen
 • Het trekken en respecteren van mijn eigen grenzen is een blijvend leerproces waarin ik nog mag groeien. De meditaties creëerden veel rust in mezelf, precies wat ik nodig had.

Ik ben veel dichter bij mezelf en mijn kern gekomen en dat is zóveel waard!”

Leonie W. (39), Beleidsadviseur & teamcoördinator

DE PRAKTIJK WAAR ONZE SESSIES PLAATSVINDEN

– OOK IN HET VOORJAAR & ZOMER 2020!
DE PRAKTIJK IS GEWOON OPEN VOOR 1-op-1 COACHING.

IK BEN LAURA, JOUW MINDFUL COACH

Als je jouw pad wilt ontdekken naar meer rust en ruimte bij jezelf, energie en balans in je leven, én de combinatie van mindfulness, meditatie en coaching je aanspreekt, wil ik graag je gids zijn. Als betrokken en oplossingsgerichte mindfulness trainer, fysiotherapeut en coach ben ik super enthousiast om jou te mogen begeleiden bij jouw persoonlijke reis.

Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe het voelt om op zoek te zijn naar meer innerlijke rust en datgene wat écht bij je past – Your True North. Als zorgprofessional liep ik vast in regels en verwachtingen van alle kanten, aanhoudende stress, onrust en te veel ballen in de lucht. En dat ging behoorlijk knellen. Het liefste help ik anderen verder, zodat zij zich gezonder, vitaler en veerkrachtiger voelen en kunnen groeien daar waar gewenst – of nodig.

 Ik heb ook mijn les geleerd en ervaren hoe belangrijk het is om bewust en structureel te zorgen voor mezelf en mijn energiebalans te bewaken – en wat voor een verschil dat maakt in hoe ik me voel. Ik koos ervoor om te stoppen met stressen en verwachten, en te leven op een manier die echt bij mij past: om ondernemer te worden om mensen te kunnen helpen op mijn manier. Vanuit vrijheid en rust zet ik mijn ervaring en talenten in voor de welzijn en persoonlijke groei van mensen zoals jij.

Ik ben er achter gekomen dat alleen mindfulness volgen of beginnen met meditatie niet genoeg is, daarmee bereik je nog niet de rust in jezelf waar je naar verlangt. Daar is meer voor nodig, omdat je ook uitdagingen en vragen tegenkomt op dat pad. Ik heb gezien dat iedereen kan beginnen met mindfulness. Echter, om de waarde daarvan een onderdeel van je dagelijkse leven te maken en de transformatie te bereiken die je voor ogen hebt, is er meer aandacht en begeleiding bij gewenst. En daarom ben ik graag je gids én coach op dat pad. Zodat jij naar een nieuw, dieper level in jezelf kunt groeien en anders in het leven kunt staan.

MINDFUL COACHING: SUPPORT & AANDACHT VOOR JOU

8 Persoonlijke sessies & e-mailsupport ONDERWEG
 • 8 individuele mindfulness sessies en verdieping in de thema’s. Als coach ben ik oplossingsgericht, en zet het liefst jou in beweging.
 • In de dagen tussen de mindfulness sessies kun je mij via e-mail bereiken voor je vragen die met het programma te maken hebben.

* Locatie live-coaching: ’Praktijk aan de Dijk’ & wandelpaden langs de Maas,  ‘s-Hertogenbosch (Empelsedijk) of via ZOOM (videobellen)

 

ONDERSTEUNING: Online LEEROMGEVING
 • Persoonlijke toegang tot alle 9 modules online, waar je ook bent
  – Alle artikelen, meditaties, links naar blogs, video’s, boekentips en meer

Mindfulness & meditatie
 • De meest cruciale thema’s, kennis, oefeningen en meditaties van de 8 lessen in de mindfulness training vormen de basis voor je herstel, preventie en groei.
JOUW INZET WORDt BELOOND
 • Een onmisbaar onderdeel van het programma. Lezen, schrijven, mediteren en kleine informele oefeningen door de dag heen war je geen tijd aan kwijt bent – alleen je aandacht is nodig ☺
 • De mate van jouw inzet – dus ook de inzet thuis – bepaalt de waarde van het programma voor jou voor overgrote deel. Je krijgt altijd datgene eruit wat je erin stopt

WAT MAAKT MINDFULNESS OP MAAT ANDERS ?

Mindfulness Op Maat is een individuele training, waarin we in het licht van jouw doelen en (gezondheids)situatie het mindfulness programma doorlopen. Je hoeft het niet alleen te doen, je krijgt mijn liefdevolle aandacht en betrokken begeleiding bij alle stappen, om samen te werken aan jouw herstel, energie(behoud), het hervinden van je balans en een andere, frisse kijk op jezelf.
In een groepstraining kun je ervaringen uitwisselen met je groepsgenoten, maar het nadeel is dat jouw persoonlijke situatie (of vragen) niet veel aandacht krijgt. Als je niet makkelijk iets durft te zeggen in een groep, kan het ook in je nadeel werken. Bij Mindfulness Op Maat is alle aandacht gericht op jouw doelen en ervaringen, jouw voortgang en vragen. We houden rekening met je eigen planning (werkrooster, vakanties). En we halen er nog veel meer waarde uit door de persoonlijke coaching en mijn 20 jaar ervaring als zorgprofessional. 

 • Mindfulness Op Maat is een effectieve, breed bewezen training
 • ‘Op maat’ gegeven met veel persoonlijke aandacht
 • Bijzonder goed passend in een periode van fysiek / mentaal herstel, of als een reset
 • Verbetert je bewustzijn van je lichaam en geest, en je interactie met anderen
 • Je leert leven in het NU en bewuster te kiezen – ook voor jezelf
 • De training bevordert je welzijn, gezondheid, stressvaardigheden en het omgaan met een nieuwe situatie in je leven 
 • De inzichten, vaardigheden en tools die jij je eigen maakt kun je de rest van je leven toepassen 

Wij ontmoeten elkaar live op een rustige (natuur)locatie. Wanneer de fysieke afstand of je agenda dit niet toelaat, is training via Zoom (videobellen) ook zeker mogelijk, en werkt net zo goed als de live-training. In de onlineomgeving heb je alles bij de hand; oefeningen & meditaties, passende tools & tips, op het juiste moment, zodat jij je eigen antwoorden kunt vinden. 

Mindfulness Op Maat is een persoonlijk traject van 12 weken, waarin je de onrust en stress kwijtraakt, leert mediteren en een rustige basis en een nieuw evenwicht ontdekt in jezelf.

 

SAMENGEVAT:  Een goede basis in mindfulness & meditatie

 • Meer waarde door persoonlijke aandacht
 • Begeleiding door een ervaren mindful coach & therapeut
 • € 1.195 in één keer óf 3 x € 419 (incl. btw) 

 

Wanneer je een werkgever hebt, is de kans groot dat je een budget hebt voor persoonlijke & professionele ontwikkeling, coaching en training/scholing. Meestal kan je traject vanuit dit budget (deels) vergoed worden. Informeer eens bij je leidinggevende, werkgever of bij de personeelszaken ernaar en ontdek wat de mogelijkheden zijn.