Ik ben Laura Lundell en dit is mijn verhaal

Ik was moe en uit balans geraakt na hectische jaren met veel onrust…

Slapeloze nachten vol zorgen, soms eenzame tranen. Een overvolle agenda. Het gevoel niet genoeg te zijn, mijn richting in het leven kwijt. Een sluimerend gevoel van onrust. Een knoop in mijn maag en het gevoel alsof mijn keel werd dichtgeknepen. Toch zag ik het niet aankomen dat ik dreigde op te branden. 

Ik kon bijna niets meer op brengen, al gaf ik daar niet aan toe. Ik moest en zou naar mijn werk gaan. Mijn patiënten en collega’s in de steek laten, was geen optie. Uitgeput, leeg en in tranen kwam ik na zo’n werkdag thuis. Het voelde als falen. Waarom kon ik dit niet aan net als ieder ander? Wat deed ik verkeerd?

Nauwelijks hersteld van een burn-out, ging ik weer aan het werk. Ik hield me vast aan een droom die niet de mijne was en koos voor een baan waarin mijn energie weglekte. Tijdens mijn veeleisende, wetenschappelijke studie ontdekte ik dat die wereld niet bij me paste. Gelukkig besefte ik ook dat een nieuwe opleiding, functie of baan niet het antwoord was.

Wat ik nodig had was rust, verstilling en bezinning. Voelen wat ik (niet meer) nodig had. Leren vertragen in plaats van altijd maar doorgaan.

Ver van huis
kwam ik thuis bij mezelf

Tijdens een lang gedroomde reis door het magische Nieuw-Zeeland voelde ik me intens gelukkig. Eindelijk herstelde ik écht en werd ik weer mezelf. Ik ontdekte hoeveel vrijheid, gelukkig zijn én gezond blijven me waard waren. Dáár wilde ik mijn tijd en energie in investeren. Ik begon met meditatie en leerde beter omgaan met stress, het bewaken van mijn energie en milder voor mezelf zijn. Tijdens een mindfulness-opleiding en zen-training leerde ik hoe je tevreden kunt zijn in het moment zonder oordeel of plannen te maken voor later.

Waar ik zelf tegenaan liep,
zag ik ook bij anderen

In 2016 koos ik voor het ondernemerschap om als Mindfulness trainer en NLP-coach anderen de kracht van mindfulness te laten ervaren. Om veerkracht terug te vinden en niet proberen te voldoen aan verwachtingen vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Want waar ik zelf tegenaan liep, zie ik ook zo vaak bij anderen. Bij de gedreven, ondernemende vrouwen die ik coach. Ze werken hard, met hart en ziel, om impact te maken en waarde te bieden. En tegelijkertijd rennen ze zichzelf voorbij.

Wat als ik het overnieuw mocht doen?

Dan zou mijn herstel na een turbulente, drukke en moeilijke periode altijd op nummer één staan. Om mijn energie, ruimte en balans weer terug te vinden. Zowel fysiek als mentaal. De belofte aan mezelf? Een derde burn-out gaat er niet komen.

Jezelf op één zetten, dat gun ik jou ook. Ik loop als coach graag een stukje met je mee. Ik help je weer dichtbij jezelf te komen en het maken van bewuste keuzes die bij je passen en waarmee je goed voor jezelf zorgt. Ik leer je stress in jezelf te herkennen en te beheren, hoe je met uitdagingen kunt omgaan en van tegenslag herstelt. Zo kom je weer in verbinding met jezelf. Met wie je werkelijk bent.

Meer over mij en hoe ik werk

Ik ben geboren in Finland (1978), volledig geïntegreerd in Nederland met behoud van de Noordse nuchterheid. De natuur zit diep in mijn DNA, in mijn kern en wortels. En ook in die van jou, als je vertraagt, goed luistert en voelt. Daarom is de natuur mijn inspiratiebron in mijn werk.

Ik ben geen psycholoog of relatietherapeut. Wél Natuur-, Mindfulness- en Forest Mind-coach. Ik help je jouw systeem tot rust te brengen, de juiste vragen te stellen en te voelen wat je nodig hebt.

Ik ben een geduldige, realistische optimist en denk in praktische oplossingen en mogelijkheden.

Ik ben eerlijk, open en kritisch als dat nodig is. Ik streef altijd naar het meest optimale en duurzame resultaat. 

Ik geloof dat jij als mens oneindig kan ontwikkelen en groeien. Ik ben er ook van overtuigd dat je vrede, innerlijke rust en geluk vindt als je in harmonie leeft met jezelf, met anderen en de natuur.

Mijn achtergrond en expertise:

 • Positieve gezondheid; vitaal leven van binnenuit
 • Doorbreken van chronische stress en gejaagd leven
 • Herstel en zingeving na een burn-out/bored-out
 • Mindfulness en meditatie
 • Persoonlijke ontwikkeling en geaarde spiritualiteit
 • Hoogsensitiviteit (HSP)
 • Loopbaanvragen na een burn-out
 • Ontwikkelen van veerkracht, weerbaarheid en selfcare
 • Keuzes maken en (nieuwe) richting kiezen
 • Retraites in de natuur
 • Het ritme van de seizoenen vertalen naar je eigen ritme
 • Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit
 • Ruim 20 jaar ervaring in de gezondheidszorg (fysiotherapie, herstel en revalidatie)
Ook jij hebt een relatie met de natuur

Vooruit, nog een paar eigenaardigheden…

5

Als Finse vrouw ben ik trots op mijn wortels. Hoewel ik geen moeite heb met de Nederlandse taal, is het niet perfect en dat is helemaal oké.

5

Ik word blij van het uitstippelen van nieuwe routes en avonturen, het liefst in de wilde natuur. Gelukkig heb ik een goede interne GPS.

5

Drukke plekken zijn niet mijn habitat, veel mensen bij elkaar vermijd ik liever.

5

Van regels en protocollen word ik wat rebels.

5

Ik ben slecht in liegen, doen alsof en acteren.

5

Inspiratie voor levensgeluk en wijsheid haal ik uit geaarde spiritualiteit, mindfulness en boeddhisme, meditatieleraren, coaches en schrijvers. Daarnaast vind ik vrouwelijke leiders en ecologische ondernemers mooie voorbeelden. Net als mensen die vrij in de natuur leven en avonturiers die buiten gebaande paden gaan.

5

Genieten van het leven in dit moment vind ik belangrijk. Buiten zijn, lezen, sporten en goede gesprekken horen daar zeker bij.

5

Winter en sneeuw vind ik heerlijk!

Voel je een ‘ja’ om de stap te zetten naar meer rust en vernieuwde energie? Laten we kennismaken en je vraag verkennen. Zonder kosten.