Steeds in balans zijn is een illusie.
Zo werkt het niet in het leven.
Je kunt wel beter leren balanceren
en bij jou passende harmonie creëren in je leven.
Met minder stress.
Ik help je graag ontdekken hoe je dat bereikt.

WELLICHT IS DIT VOOR JOU HERKENBAAR?

De laatste tijd is er onrust met veel in je hoofd. Ontspannen lukt niet en je zorgt niet al te goed voor jezelf. Je zit niet lekker in je vel en je hebt het gevoel dat je zo veel moet en steeds tijd tekort komt.

Je energie is laag, je voelt je vaak gespannen en moe. Je slaapt niet al te goed en dagen beginnen vaak met een achterstand en haast. Hoofdpijn of gespannen schouders of rug zijn je misschien ook niet vreemd.

Als je een paar goede dagen hebt, denk je snel dat het weer oké is. Maar dan sta je weer op na een onrustige nacht, je lichaam protesteert en je stemming is onrustig of somber zonder dat je precies weet waarom. En dat terwijl je zo goed je best doet… je wordt er soms moedeloos van.

Je hoort van anderen dat je het rustig aan moet doen en misschien niet meer ’s avonds of in het weekend werken. Maar dat lijkt je geen optie met alles in je achterhoofd dat gedaan moet worden… en bovendien lijkt het alsof iedereen aan je trekt en iets van je wil. Je hebt geen moment rust.

Je betrapt jezelf steeds vaker op irritatie en frustratie en baalt van je kortaf reacties naar anderen (want zo bedoel je het niet). Achteraf gezien was het helemaal niet nodig, maar voordat je weet heb je al gereageerd en je ongenoegen of oordeel de wereld in geslingerd.

Taken die je focus vragen zijn lastig geworden, je bent snel afgeleid en krijgt steeds minder gedaan.

HOE ZOU HET VOOR JE ZIJN ALS JE

Uitgerust je werkdagen begint na een goed geslapen nacht.

Grip hebt op je energie en spanning.

Eindelijk rust in je hoofd hebt en het piekeren onder controle hebt.

Veel minder van jezelf moet.

Weer scherp en langer kunt focussen.

Eenvoudig en snel tot rust kunt komen, ontspannen en opladen.

Met nieuwe inspiratie en positieve energie werkt. 

Dit is geen illusie,
maar het realistische en waardevolle resultaat van onze gezamenlijke inzet.

Wil je ontdekken hoe?

 

NATUURLIJK IN EVENWICHT
ONLINE COACHTRAJECT MET LIVE-SUPPORT

N

Ervaringsgericht, praktisch en direct toepasbaar programma van 12 weken

N

Online academie met uitgebreide video-support, meditaties, artikelen en oefeningen

N

Support-calls met je coach via Zoom (3x 30min.)

N

LIVE sessie in het begin & einde (2x 90min) in de coachruimte in Empel of via Zoom

N

Een gedrukt werkboek met praktische (schrijf)oefeningen

N

Toegang online behouden na afloop van de training

  
JE INVESTERING IS € 795 incl. btw 

DE VRIJHEID OM DE MODULES IN JE EIGEN TEMPO TE VOLGEN. 

MET DESKUNDIGE & PERSOONLIJKE SUPPORT VAN JE COACH.

Welk resultaat mag je verwachten?

Piekeren, stress en onrust zijn aanzienlijk afgenomen, goed onder controle en je gaat er anders mee om. 

Slapen gaat een stuk beter en je ervaart meer rust – in je hoofd én je lijf.

Je voelt je goed in je energie staan en mentaal sterk. Daardoor ben je weer in staat om jouw waarde, passie en deskundigheid door te geven: andere mensen helpen en ondersteunen.

Je laat jezelf niet meer opjagen door je eigen moeten of door druk van anderen. Je signaleert oplopende spanning eerder en weet hoe er vaardiger mee om te gaan.

Met meer vertrouwen in jezelf lukt het steeds beter om nee te zeggen, en je hebt duidelijker waar je grenzen liggen. 

Je kunt tegenslag en uitdagingen ombuigen naar positieve en creatieve oplossingen en je ervaart meer tevredenheid met wat er wel is.

Je kunt zaken veel makkelijker loslaten en weer verder gaan. Je gaat niet mee in de negatieve sfeer van anderen, en focust op de positieve energie en geniet meer van het leven – jouw leven – vandaag.

Je zorgt beter voor jezelf om je structureel goed te voelen en om gezond te blijven, je veerkracht te behouden en je eigen batterij op te laden.

Je maakt bewuste keuzes vanuit jezelf, je intuïtie en je eigen waarden, in plaats van op basis van verwachtingen, zelfverzonnen aannames en andere gedachtespinsels.

Je business en privé bestaan in harmonie naast elkaar. Door betere focus, energie en prioriteiten krijg je meer gedaan en houd je meer tijd over voor jezelf en je naasten. Je herkent het moment om gas terug te nemen.

JE KUNT HET OOK ZELF BLIJVEN PROBEREN…

MET DEZELFDE RESULTATEN ALS TOT NU TOE.

IS DAT WAT JE WILT?

Dat dacht ik ook jaren geleden. Eerst had ik het te druk om het mezelf te gunnen om de rust op te zoeken en uit de vooruit denderende trein te stappen. Tegelijk hield ik nagenoeg alle hulp op afstand en probeerde ik van alles zelf – zonder echte resultaat. Uiteindelijk was hulp toch welkom, maar wel erg versnipperd en daardoor heb ik er jaren over gedaan, met steeds nieuwe investeringen in coaches, therapeuten, stapels zelfhulpboeken en nog meer. Het heeft mij jaren gekost om de kennis, ervaring, inzichten en tools te vergaren, waarmee ik jou veel sneller en effectiever kan helpen herstellen en stress niet meer je leven te laten bepalen.

Uit de ervaringen van mijn coachees blijkt dat zij vaak al eerder dan 14 weken hun belangrijkste doelen halen. De rest ervaren zij als bonus en halen ze nog meer uit het traject dan ze vooraf konden voorstellen. De vraag die ik regelmatig hoor tegen het einde van het programma is: “Waarom heb ik dit niet eerder gedaan…?!” En: “Als ik dit eerder had geweten had ik me er onmiddellijk voor ingeschreven.”

HOE ANDEREN ‘NATUURLIJK IN EVENWICHT’ HEBBEN GEWAARDEERD 

…ik ben veel dichter bij mezelf en mijn kern gekomen en dat is zóveel waard!

“Door mijn angstproblematiek was ik op zoek naar meer rust in mijn hoofd. Dat ik weer dingen durfde te ondernemen zonder continue die ‘gremlin’ in mijn hoofd te horen. Laura heeft mij een 1-op-1 programma aangeboden wat helemaal afgestemd was op mijn situatie. Ik wilde heel gericht aan het werk, dus was een privé-training voor mij beter.

En wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb! Ik heb meer rust in mijn hoofd, heb een veel betere focus, weet alles op een positieve manier te benaderen, word niet meer door mijn angst tgengehouden en ben me veel bewuster van het NU.

Laura is een prettig persoon, stelt de juiste vragen, geeft je een gevoel van veiligheid en werkt met veel compassie en enthousiasme! Een echte aanrader als je het mij vraagt!”

“Keuzes maken, los leren laten en gezonder leven voor mezelf”

Mijn startpunt voordat ik begon met Natuurlijk in Evenwicht was dat ik te veel op mijn bord had. Druk leven is vaak normaal en je houdt het best lang vol tot het niet meer gaat. Dat leidde tot verlies van evenwicht bij mij en ik wou graag weer mezelf worden en niet takenbeheerder voor een ander.

In korte tijd heb ik moeilijke (belangrijke) keuzes gemaakt en een aantal zaken losgelaten, waardoor ik meer ruimte heb gecreëerd voor rust en genieten van het leven. Door alle meditaties en opdrachten van Laura heb ik mezelf beter leren kennen en ik weet eindelijk waar ik sta en wat ik wil in mijn leven. Ik heb geleerd om te kiezen voor mezelf en mijn eigen gezondheid. Ook is het korte lontje langer geworden en ik regeer vaak minder heftig op moeilijke situaties omdat ik het bekijk in alle rust vanuit meerdere perspectieven. Mijn leefstijl is gezonder geworden en ik waardeer het enorm.

Dit programma heeft mij veel opgeleverd. Inhoudelijk was alles goed te volgen en fijn om uit te voeren. Laura is een schitterende coach en begeleidt je door de soms uitdagende stukken en stappen. Ik ben erg dankbaar voor alle hulp.

"Ik durf te zeggen: het verandert je leven"

Piekeren, malen, nadenken…Het was erg onrustig in mijn hoofd. Ik wilde hiervan af.

Weer terug naar mezelf en weer in mijn eigen kracht staan.

Meerdere keren kwam mindfulness voorbij, maar nooit de stap durven te zetten om er dan toch echt voor te gaan. Tot oktober 2020. Mijn relatie was beëindigd wat alleen maar meer zorgde voor pieker en maal gedachtes: Wat wil ik graag? Ik word bijna 30 en is dit het allemaal?

Een collega wees mij op Laura en haar trainingen. Zij was daar jaren terug ook gestart en vond Laura wel iemand die zou passen bij mij. Na het intakegesprek was het meteen duidelijk dat Laura mij kon helpen. De best wel gedurfde belofte dat ik in februari 2021 er heel anders bij zou zitten, trok me over de streep.

En ja, nu 4 maanden later kan volmondig zeggen dat ik er nu heel anders bij zit! Wat heeft mij dit traject met mindfulness en coaching ontzettend goed geholpen. Weer terug bij mezelf; weer blij met mezelf; weer in contact met mezelf. Geen seconde spijt gehad dat ik deze (grote) stap heb gezet! Met Laura die mij ontzettend fijn door dit traject heen heeft begeleid.

Ik kan dit iedereen aanraden, ik durf te zeggen: het verandert je leven!

…het heeft me milder gemaakt, naar mezelf én naar anderen toe

“Ik had een zinvol, nuttig, gedreven en vooral een heel druk leven, toen ik plotseling ernstige hartklachten kreeg en het advies van de cardioloog om stress te gaan vermijden, kost wat kost. Dat bleek een serieuze uitdaging voor mij. Na enig aarzelen heb ik mindfulness training én individuele coaching bij Laura gevolgd om mijn nieuwe leefstijl vorm te geven; vooral veel minder doen en daar vrede mee hebben. Wat een leerzaam groeiproces – met veel vallen en opstaan.

Gaandeweg leerde ik dat ik geluk niet hoefde te halen door iets groots of zinvols te bereiken in de maatschappij, of met oplossingen te komen als ik me niet prettig voelde. Ik mag zijn wie ik ben, en zoals ik me hier en nu voel is oké. Ik mag een open blik en vertrouwen hebben, ik word steeds geduldiger en streef niet constant naar meer en beter. Ik leer te aanvaarden, los te laten en dankbaar te zijn voor wat er nu is. Ik leerde ook wat stress met mij doet en waarom ik stress zo goed mogelijk op afstand moet proberen te houden (of ten minste snel herkennen).

Laura heeft me leren mediteren, iets waarvan ik dacht het niet bij mijn nuchtere persoonlijkheid past. Maar ik vind het heerlijk. Het geeft me rust, het zet de wereld voor mij alleen even stil, het leert me dat mijn gedachten slechts gedachten zijn die ik zelf creëer. Het doet ook mijn hart heel goed.

Ik was (en ben) soms te streng voor mijzelf. Hierbij heeft Laura mij geholpen om milder en vriendelijker te worden, en mezelf met meer compassie te behandelen. Dank je wel Laura dat je me geleerd hebt ruimte te nemen voor mezelf, om de rust op te zoeken en om beter naar mijn lichaam te luisteren zonder iets te moeten.”

Ik heb aan een goede basis kunnen werken voor minder stressvol bestaan, en meer rust en balans voor mezelf gevonden.

“Ik ben begonnen aan mindfulness training omdat ik last had van langdurige lichamelijke klachten, en moeite had met het herstel en het opbouwen van belasting. Daardoor ervoer ik ook spanning en stress. Ik heb nu meer inzicht in de invloed van stress op mijn lichaam en geest en kan er anders mee omgaan. De training, het mediteren en de gesprekken hebben mij inzichten in mijn eigen denk- en gedragspatronen gegeven en hoe deze mij kunnen belemmeren. Inmiddels kan ik ze steeds beter ombuigen naar nieuw, positiever gedrag.

In de loop van de training heb ik meer ruimte voor mezelf kunnen creëren en vriendelijkheid richting mezelf kunnen opbrengen. Ik heb aan een goede basis kunnen werken voor een minder stressvol bestaan, en meer rust en balans voor mezelf gevonden. Ik heb de training en de begeleiding als zeer prettig ervaren, met duidelijke uitleg en aanstekelijke enthousiasme van Laura!”

Laura leerde me steeds opnieuw te voelen en te luisteren, niet te overhaasten maar het proces te vertrouwen en geduld te hebben.

“Een paar jaar geleden had ik veel pijn- en stressklachten, ik was erg opgejaagd en kon mijn gedachten niet stilzetten. Ik was te betrokken en soms te intens, en ik had last van onrust en angst. Alles leek te veel te zijn. Ik heb mindful coaching bij Laura gevolgd als onderdeel van een revalidatietraject, en al vrij snel merkte ik hier en daar een prille verandering. Individuele begeleiding voelde voor mij heel fijn en veilig, omdat het toegeven en het blootgeven van mijn gevoelens heel wat was.

Ik had het begrip van Laura, die naar mij luisterde en mijn doelen hoorde, en ze samen met mij uitsplitste. Laura leerde me steeds opnieuw te voelen en te luisteren, niet te overhaasten maar het proces te vertrouwen en geduld te hebben, maar had ook de vaardigheid om, waar nodig, door te zetten en niet te blijven hangen. Laura liet me naar het positieve kijken. Zij ging niet boven mij staan als zorgverlener, maar liep samen met mij op mijn pad: samen de berg op, soms blijven staan, stapje terug, twee stapjes vooruit. Haar positieve energie en eigen ervaring, die zij met mij deelde, waren heel waardevol. Laura was voor mij de juiste persoon op het juiste moment, op de juiste plaats.”

IK KAN ME VOORSTELLEN DAT JE NOG VRAGEN HEBT.  

Misschien staat jouw vraag hier onder?

Ik zal het eerst even moeten overleggen met…

Prima. Echter niet iedereen om je heen zal je keuze 100% begrijpen, nu niet, en straks niet. Waarom? Ze staan niet in jouw schoenen, voelen niet wat jij voelt. Hun leven kabbelt vrolijk verder en dat van jou staat wringt ergens. Het is daarom jouw keuze; het gaat om jouw wel-zijn en gezondheid. En verder dan dat – ook je business is afhankelijk van jezelf goed voelen, jouw energie om anderen te helpen, jouw inspiratie voor groei. Je hebt geen toestemming nodig.

Krijg ik dit programma vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Nee, dat is niet mogelijk, omdat coaching niet binnen direct inkoopbare zorg of alternatieve geneeswijze valt.

  1. Informeer bij je leidinggevende of P&O naar de mogelijkheden voor financiële compensatie. Vaak is er een persoonlijk ontwikkelingsbudget of een budget voor hersteltrajecten beschikbaar voor de medewerkers van je zorgorganisatie, – instelling of -praktijk.
  2. Als je zelf zorgondernemer bent, kun je in overleg met je accountant kijken naar de mogelijkheden van aftrekbare posten. Coaching is gericht op herstel en het borgen van gezondheid en inzetbaarheid van jou als (zorg)ondernemer.
Wat als ik een aantal weken op vakantie ben of een afspraak een keer moet verzetten?

Dat is geen probleem, mits we in overleg en tijdig daarmee rekening kunnen houden wat betreft de planning, zodat de totale duur onder 18 weken blijft.

Ik heb het allemaal niet zien aankomen, het is even zoeken hoe en wat. Als ik het nu eerst zelf een tijdje probeer?

Als je heel eerlijk bent, heb je het wel voelen aankomen maar heb je het niet willen zien. Het zoeken naar (versnipperde) oplossingen duurt veel langer dan wanneer iemand je de weg wijst en met je meeloopt. Het bespaart je pijn, moeite, geld en heel veel frustratie. Jij kunt leren van mijn fouten – beter nog, ze omzeilen! – en doelgerichter aan je herstel en gelijk ook preventie werken. Gratis eerste tip: Je herstel begint bij het aanvaarden van hulp.

Ik ben al onder behandeling (geweest) bij een (fysio-/hapto) therapeut, psycholoog of praktijkondersteuner van de huisarts. Kan dit programma me nog verder helpen?

Ja, daar ben ik van overtuigd, met respect voor deze beroepsgroepen en hun werk. Praten, losmaken van pijnlijke spieren en ontspanningsoefeningen zijn prima. Waar het echter om gaat is het opdoen van nieuwe, helpende inzichten en deze toepassen, vaardigheden leren en de juiste balans vinden tussen rust en oplossingsgerichte actie. Dit programma is gericht op het herstel én preventie, herkennen, leren en omgaan, en het ontwikkelen van meer bewustzijn op alle niveau’s: fysiek, in je denken, doen en voelen. Holistisch, super praktisch en de rest van je leven bruikbaar.

Voor wie is dit programma NIET voor bedoeld?

Als je verwacht dat wonderen vanzelf jouw deur vinden, of dat iemand anders het probleem voor jou moet oplossen. Als ‘ja, maar…’ je meest gebruikte bijzin is en alles steeds de schuld van iemand anders is. Dan ben je bij mij niet aan het juiste adres, en wens ik je veel succes met je herstel bij een andere coach. Ik coach mensen die zelf vooruit willen en bereid zijn om te doen wat daarvoor nodig is, ook al betekent dat een investering in moeite, tijd, geld en inzet.