Mijn business werd geboren in de bossen van Sauerland. Dat was in de tijd waarin ik verre van gelukkig was op mijn werk en mezelf te hard pushte om in te passen in de wereld van de wetenschap, waar ik niet mezelf kon zijn. Maar ik wist nog niet wat ik dan wél zou willen, dus bleef ik doorzetten tegen beter weten – en mijn intuïtie in. Wellicht herkenbaar als je vanuit loondienst ondernemer bent geworden. Stikkend was het op het laatst, en letterlijk uitputtend. Gelukkig kwam er een moment – buiten- waarin ik zag hoe het anders kon. Wat een boost – wat een opluchting. 

 

Vertragen brengt antwoorden dichterbij

In die herfstweek zag ik een opleiding Mindfulness Trainer online, en binnen een dag schreef ik me – intuïtief – in. Tijdens onze wandelingen in de herfstkleurige bossen puzzelde ik in stilte over het terugverdienen van de opleidingskosten. Hardop stelde ik een vraag, en binnen een paar tellen wist ik het; zelf trainingen gaan geven, los van mijn werkgever. Ik wist en voelde het 100% zeker. Tijdens de laatste kilometers maakte ik al bedrijfsplannen en werd er heel blij en licht van. Door de gedachte aan vrijheid na al die jaren loondienst en mij schikken aan de plannen en regels van anderen, door de creativiteit die weer stroomde en het vertrouwen in de toekomst die nu in mijn eigen handen lag.

 

Tussen de elementen herstelt het vertrouwen

Mijn wortels zitten in de Finse cultuur en grond, meren en bossen, klimmen op rotsen en huttenbouwen in ons achtertuin. Tien jeugdjaren bij de Scouting, het wildkamperen en veilig survivallen in de wildernis, meerdaagse trektochten en altijd buitensporten in mijn vrije tijd zijn allemaal bepalend geweest voor mijn identiteit, liefde voor de natuur en het gevoel om onderdeel te zijn van alles dat buiten leeft. Vanuit die vrijheid buiten is ook mijn behoefte aan autonomie ontstaan. Ik wil graag zelf in charge zijn, wat ik ook doe, en het op mijn eigen wijze en tempo doen. Net als jij, gok ik.

Maar zoals ik al eerder heb geschreven in een blog, is het ondernemen voor deze sterke maar ook gevoelige natuurmens soms ook overwhelming: te veel aan prikkels, aanbiedingen en keuzes, waarheid van anderen, soms om gek te worden door mijn onzekerheid voor zichtbaarheid en het uitstelgedrag. Gelukkig is er iets wat me altijd helpt: buiten zijn tussen de elementen. Die rauwheid en harmonie, de wind en de geur van de aarde, lucht en zee maken me rustig, stimuleren mijn intuïtie en helpen mijn vertrouwen te herstellen.

 

Loop je vast? Ga naar buiten.

Al in mijn vroege loopbaan als fysiotherapeut werkte in graag buiten. Ken je nog de hype van Nordic Walking? Nou, daar deed ik graag aan mee. Rond 2006 had ik in de drukste periode meer dan 12 lesuren per week en liep ik betaald én heerlijk vrij door de Nederlandse bossen met groepen. Later als mindfulness trainer heb ik Stiltewandelingen georganiseerd: rustig struinen en juist vertragen, met zintuigen open om waar te nemen. Naast bewondering is menig idee voor mijn business in de bossen ontstaan. Iedere keer is het een boost als ik dreig vast te lopen in mijn hoofd, behoefte heb aan een nieuwe perspectief of om mijn yin-energie op te laden.

Het is dan ook niet zo gek dat ik zo thuis voel bij NatuurCoaching. Buiten met mensen werken en in beweging zijn, onthaasten in harmonie met de omgeving en getuige van de magie die er buiten elk moment kan ontstaan. Hiermee is de cirkel rond. Mijn bedrijf ontstond ‘in the outdoors’, waar mijn hart thuishoort – en nu ook mijn eigen coachpraktijk. Met mijn goedgevulde rugzak en expertise als coach, trainer en gids wil ik bij menig ondernemer juist het vertragen stimuleren bij persoonlijke (groei)vragen, doelen en kwaliteiten, in plaats van steeds en alleen maar versnellen en racen, afgeleid door alles en iedereen, harder streven naar strategie tot je van de bomen het bos niet meer ziet, met je hoofd in de mist staat of onverwacht en verbaasd uitgeput aan de zijlijn.

 

Het hart en ziel van je business ben jij

NatuurCoaching en down-to-earth mindfulness stelt jou als gepassioneerde, nieuwsgierige en spirituele ondernemer in staat om te vertragen en te herbronnen en vanuit gevoel werken aan een je richting en doelen. Daarbij zijn mentale belastbaarheid en draagkracht, naast creativiteit en inspiratie, onmisbaar.

·      Ben je een gepassioneerd, hartwerkende ondernemer en loop je vast in je energie, plannen of twijfels, persoonlijk of in je business?
·      Mis je ergens je eigen kracht zoals je die kent van jezelf, een helder hoofd en de flow van je creativiteit?
·      Wil je graag je denken ontwarren en je eigen wijsheid en intuïtie weer helder voelen?
·      Zodat je vanuit je verlangen, wens en vertrouwen in jezelf en je gevoel je koers kunt bepalen?

 

Drie tips voor meer helderheid

Tip 1: Ga naar buiten, weer of geen weer. Wandel je haar in de war en je hoofd schoon, zonder podcasts of muziek.
Tip 2: Plan eigen tijd buiten in je agenda, en ga op Zin in stilte -wandeling
Tip 3: Boek een paar dagen alleen in een natuurhuisje of camping, en ga solo op pad
Tip 4: Wil je graag samen sparren voor meer helderheid in je vraag? Laten we dat buiten in de natuur doen.
Lees hier meer over NatuurCoachingLet’s go outdoors!

Beste lezer, wat fijn dat je hier bent!

Omdat ik graag schrijf, graag mediteer, mindfulness trainingen geef en graag met mensen mijn ervaring en kennis over mindfulness deel, ben ik in 2017 begonnen met bloggen.

De onderwerpen zijn heel alledaags, hebben raakvlakken met mindfulness en mensen die ik ontmoet, verhalen die ik hoor, observaties van het leven en het mens zijn.

Voor jou wellicht herkenbare onderwerpen – of juist niet – en misschien ook voor iemand anders die je kent? Door deze blogs te delen via e-mail, Facebook of LinkedIn kun je iemand laten meelezen. De blogs die op deze website staan, zijn auteursrechtelijk beschermd, maar mogen wel gedeeld worden via de Facebook-pagina van PREZENT of via LinkedIn.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Laura