DE BLAUWE STORM

24 oktober 2018 | Mentale veerkracht, Persoonlijke ontwikkeling

Ik wil iets heel persoonlijks met je delen. Kwetsbaarheid is een mooi woord, maar als het daarbij blijft, is het niet veel waard. Dus here we go…
Begin oktober was astrologisch gezien een bewogen tijd: 4 oktober was de dag van de Blauwe Storm en de start van de Venus retrograde… Eigenlijk heb ik niets met astrologie. Maar begin oktober zat ik gevoelsmatig zeker in de Blauwe Storm; in de onrust en transformatie op weg naar een nieuwe geboorte; een nieuwe cyclus van creativiteit. Maar wat dat me zou brengen, daar had ik nog geen idee van…

 

GRENS BEREIKT

Ik besefte dat ik mijn grenzen van belastbaarheid al een tijd genegeerd had. Niet omdat ik ze onbelangrijk vind – integendeel! Sinds augustus ervaar ik een innerlijke strijd tussen ambitieus en ondernemend zijn op sommige momenten, en onzeker, kritisch en voorzichtig zijn op andere. Daardoor had ik het gevoel dat ik voor- noch achteruit kon. Ik zat vast, wat ook herkenbaar was. Door te willen maar niet te durven – en dan maar heel veel tegelijk proberen te doen – bereikte ik de buitengrenzen van mijn belastbaarheid. Ik was gefrustreerd, moe en maakte fouten. Ik voelde ook dat om mijn energie en gezondheid te beschermen, ik een stap terug moest (ja, soms moet iets gewoon) doen voor mezelf. Rustiger aandoen hoort echt niet tot mijn favoriete bezigheden, maar oud en wijs genoeg heb ik een aantal keuzes gemaakt om niet uit de bocht te vliegen.

Een gesprek met een lieve vriendin en collega leverde me meer vertrouwen en lucht op, maar ook het besef dat ik nu wel keuzes moest maken, anders zou ik zeker dieper zakken in het drijfzand van stress. En dat was wel het laatste wat ik wilde! Ik wilde juist eerst meer ruimte, rust en.. dán weer vooruit! Burn-out was nu het laatste waar ik op zat te wachten (zoals je misschien al hebt gelezen in mijn vorige blog daarover).

 

MOED, GEDULD EN HEEL VEEL VERTROUWEN

De volgende twee dagen bracht ik door met lieve, warme en enthousiaste mensen van mijn Business Next Level Mastermind groep, waar ik met hart en ziel aan mijn bedrijf werk om nog meer mensen nog beter te kunnen helpen. Deze live-dagen waren een mix van leren en delen, waar ik heel dankbaar voor ben. Het gaat niet alleen om succes, maar ook over het delen van alle emotionele en praktische hobbels die we tegenkomen, ervaren en over struikelen. Het transformatieproces waarin ik sinds juni zit, was voor deze ondernemers niets nieuws, en ik kreeg een behoorlijk (zacht) duwtje voorwaarts. Ik voelde me verbonden met deze mensen, mijn gewaardeerde, lieve business buddies. Zij begrijpen als geen ander wat het betekent om te ondernemen vanuit je hart. En waarom het niet vanzelf gaat, veel tijd en werk kost. En waarom het heel veel moed, engelengeduld en vertrouwen (soms uit je tenen!) in jezelf en in het universum vraagt. En lef om te durven stralen. Wat een toffe groep mensen!

 

DE WAARDE VAN KWETSBAARHEID

Om nog even in de storm te verblijven, was er in die zelfde week ook nog een 2-daagse weekend van de NLP-opleiding, waar ik mijn vaardigheden als coach wil uitbreiden en verdiepen, en een paar eigen belemmeringen wil oplossen. Misschien de grootste les van dit jaar is hoe ik met al mijn onzekerheden, patronen, vragen en onverwerkte emoties van vroeger mezelf aan anderen durf te laten zien. Het is een bijzondere groep krachtige en moedige mensen, die zich kwetsbaar durven opstellen om als mens te groeien. Zij gunnen de reis ook aan anderen.

 

YIN, YANG EN CO.

Ik leerde afgelopen weekend dat er heel veel verschillende delen in mij wonen. Sommigen zijn net zo oud als ik, sommigen van een latere datum. Allemaal hebben ze één taak: vanuit hun positieve intenties mij de juiste keuzes laten maken en mij van het leven laten genieten, zonder uit de bocht te vliegen. Op de fiets onderweg naar huis, met de wind in mijn haren en zon op mijn gezicht, besefte ik dat ik de eerste 35 jaar van mijn leven hoofdzakelijk op de mannelijke yang-energie heb geleefd. Mijn avontuurlijke, ambitieuze, daadkrachtige en enthousiaste deel heeft het voor het zeggen gehad. Het heeft ervoor gezorgd dat ik veel heb gezien, gedurfd, geleerd en gedaan gekregen. Daar mag ik trots op zijn (ik durf het bijna niet te schrijven, maar doe het toch). Mijn yin-energie is pas recent ‘wakker’ geworden. Naast het feit dat ik ineens 5 rokken en 4 jurken in mijn kast heb (!), voel ik dat de vrouwelijke yin-energie er is om mij te verzachten. Dat deze energie mij mag helpen om nog beter op mijn intuïtie te vertrouwen en mijn ervaring en kennis door te kunnen geven aan anderen die daardoor zelf kunnen groeien.

 

HET IS TIJD

Het is tijd om het geleerde in praktijk te brengen. Want hoe weet je wanneer je kennis breed en diep genoeg is en dat je genoeg geleerd hebt? Nooit, je leert iedere dag bij, en het is zonde om anderen de kans te ontnemen om beter voor zichzelf te zorgen en voor hun dromen te kiezen, alleen door mijn onzekerheid en perfectionisme. Want laten we eerlijk wezen; geen enkele embleem, certificaat of lidmaatschap kan garanderen dat iemand de allerbeste coach treft en dat dat een perfecte match is. Het is tijd om ondanks al mijn onzekerheid mijn kracht te laten zien, en…. te durven stralen.

 

STILTE NA DE STORM?

Tja, wat heb ik geleerd in één week blauwe storm? Dat ik overbelasting inmiddels tijdig en goed herken en durf aan te pakken, hoe moeilijk het ook is wanneer mijn mind vooral vooruit wil. Dat ik verstandige keuzes kan maken uit liefde voor mezelf. Dat ik uit vele delen besta, die allemaal – hoe merkwaardig ze het ook soms laten zien! – vanuit een positieve intentie mijn denken en gedrag bepalen. En dat ik meer ben dan de som van mijn delen. Dat ik dit jaar tot voor kort onbekende mensen mijn kwetsbaarheid heb leren tonen, en deze mensen heb leren te vertrouwen. Ik heb gevoeld– eindelijk – dat het tijd is mijn ervaring, kennis, wijsheid, kwetsbaarheid, (daad)kracht en vertrouwen te bundelen om anderen te helpen als ze dat willen. Nu nog maar wachten tot de 27e oktober; door de retrogade van Venus (dat is een heel ander verhaal) wordt het afgeraden om met nieuwe dingen te beginnen. Dat komt mooi uit: Venus geeft mij net wat meer tijd om vorm te geven aan mijn plannen, en ook nog eens rustig aan te doen.

 

VERSTILLEN, ONT-MOETEN EN GROEIEN

Wat ik jou kan bieden? Ik krijg er energie van om jou te ondersteunen op je eigen reis; door goede vragen te stellen wil ik jouw je eigen antwoorden laten vinden. Ik vind het prachtig om jou te zien ontdekken hoe je kunt verstillen, vertragen, jezelf leren ontkoppelen van je zelfkritiek en het moeten, en ook de lastigere dingen in het leven toe te kunnen laten. Om je valkuilen te herkennen en omarmen, stappen zetten om je patronen te doorbreken. Om vanuit de stilte en ruimte in jou in beweging te komen, op reis naar het leven van jouw waarden. En jou te laten ontdekken dat er iedere dag heel veel is om te waarderen en van te genieten. Je kunt anders in het leven staan, sprongen vooruit gaan en vertragen daar waar nodig. Wat je nodig hebt, is vanuit liefde voor jezelf je moed verzamelen om in beweging te komen, en de wil om te verstillen in de ruimte binnen jezelf. Dat ben je waard, iedere dag, iedere moment.

 

MAG IK JE VERGEZELLEN?

Hoe doen we dat samen? Als je voelt dat mindfulness en coaching is wat je op dit moment nodig hebt om te vertragen en ook daarna vooruit te komen in de juiste richting, laten we dan even bellen zodat we kunnen onderzoeken of er een match is: tussen jouw vraag en motivatie, en wat ik je kan bieden, en natuurlijk tussen ons. Hier vind je alle info over Natuurlijk in Evenwicht.  Als je met mij wilt werken, laat het even weten. Dat zou ik geweldig vinden!

Liefs,
Laura

Beste lezer, wat fijn dat je hier bent!

Omdat ik graag schrijf, graag mediteer, mindfulness trainingen geef en graag met mensen mijn ervaring en kennis over mindfulness deel, ben ik in 2017 begonnen met bloggen.

De onderwerpen zijn heel alledaags, hebben raakvlakken met mindfulness en mensen die ik ontmoet, verhalen die ik hoor, observaties van het leven en het mens zijn.

Voor jou wellicht herkenbare onderwerpen – of juist niet – en misschien ook voor iemand anders die je kent? Door deze blogs te delen via e-mail, Facebook of LinkedIn kun je iemand laten meelezen. De blogs die op deze website staan, zijn auteursrechtelijk beschermd, maar mogen wel gedeeld worden via de Facebook-pagina van PREZENT of via LinkedIn.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Laura