HET KRACHTIGSTE SOUVENIR OOIT

7 november 2019 | Mentale veerkracht, Persoonlijke ontwikkeling

Vijf jaar geleden, op 8 november 2014 heb ik mijn droom kunnen leven. Een droom die ik al ongeveer 20 jaar had om naar Nieuw-Zeeland te reizen. Een droom die steeds dichterbij kwam. Iedere behaalde tentamen (tijdens een masterstudie naast mijn werk) was een mijlpaal, een kraal in mijn ketting, waarbij de laatste kraal een zilveren Kiwi-vogel was. Als ik die laatste kraal (toen) zou mogen kopen, als een teken van het behaalde Masterdiploma, betekende dat ook dat onze reis naar mijn droombestemming zou beginnen. Vandaag, 5 jaar geleden, was het zover en mocht ik samen met mijn lieve partner op een onvergetelijke reis.

 

In mijn vorige leven was ik….een kiwi?

Nieuw-Zeeland had heel lang (en heeft nog steeds) een bijzondere aantrekkingskracht op mij. Ik weet niet hoe het komt, maar ik voelde het in al mijn cellen. Een soort gemis; een verlangen om daar te zijn. Was ik in mijn vorige leven daar geweest, zelfs geleefd, daar geboren of begraven? Ik weet het niet. Maar het land trok mij en ik zou er komen. Ik wist zelfs al jaren vooraf welk souvenir ik zou kopen als ik er kom. Grappig hé, daar denkt echt helemaal niemand voorafgaand een reis over na. Ik ook niet, maar in dit uitzonderlijk geval wist ik het gewoon. Het stond al vast sinds 2003. Bijzonder…I know.

 

Symbool voor veerkracht 

Tijdens ons bezoek aan de Waitangi Treaty Grounds op North Island kocht ik een traditionele, door de Maori’s gemaakte hanger van jade (greenstone), in de vorm van KORU; een nieuw zilvervarenblad, nog in de knop. Het symboliseert een nieuw begin, nieuw leven of herstel van veerkracht. Voor de Maori‘s in Nieuw-Zeeland is het daarnaast een symbool voor bewustwording, persoonlijke groei, rust, harmonie en vrede. Het staat symbool voor iedereen die een nieuwe stap neemt om voller in zijn of haar leven aanwezig te zijn. Authentiek en open voor spirituele ontwikkeling om dichterbij zichzelf te komen. In mijn hanger is koru gecombineerd met het symbool Infinity – het oneindige en verbondenheid.

 

Tranen op een breuklijn

En wat een fantastische, niet te beschrijven reis was het! Of eigenlijk wel; we hebben een reisdagboek bijgehouden en alle avonturen vastgelegd en een boek van gemaakt, een echt reisdagboek, op papier met harde kaften. Ons boek, ons verhaal van een droom die waargemaakt werd. In het vliegtuig boven Christchurch Airport, in de stad op een breuklijn van de aardkorst en van meerdere aardbevingen bekend, verliet ik in tranen en met tegenzin het land van mijn dromen. Tranen van dankbaarheid en geluk om het te mogen beleven. Maar ook van verdriet om te moeten vertrekken. Het voelde ook als een breuk, alsof ik mijn thuis moest verlaten. Wij wisten echter dat we terug zouden komen. Dat voelden we allebei in ons hart, en de intentie werd uitgesproken en afgelopen jaren warm gehouden. Nu is de intentie gegroeid tot een plan: in 2021 gaan we samen terug. Een droom om voor te werken, een extra drive in mijn hart en achter alles wat ik doe.

 

Het was precies zo bedoeld

Tijdens die vakantie en reis voelde ik iets in mij herstellen en shiften. Ik had een periode van stress, burn-out en een pittige studie achter mij gelaten, zowel als een periode als ook letterlijk in afstand – Europa voelde als een land heel ver weg. Ik voelde de magische, nieuwe energie van Nieuw-Zeeland, en laadde mijn batterij helemaal vol. Ik voelde me herboren. Het land bood zoveel prachtigs naast haar natuurschatten; zo veel licht, bewondering, vriendelijkheid en verbondenheid met alles. Er ontstond in mij ook een nieuw begin.

Een begin dat pas een jaar later vorm zou krijgen, maar het zaadje was geplant. Een zaadje van vrijheid en trouw zijn aan mezelf zijn. Leven zoals ik wil leven, mijn leven, zoals het bij mij past. Zodat ik me steeds niet aan hoef te passen op iets of iemands verwachtingen – of de mijne die me niet meer dienen. Zodat ik mijn veerkracht altijd zou behouden, en mijn waarden vrijheid, transformatie, authenticiteit, verbondenheid en ontdekken zou kunnen leven, en vormgeven. In 2016 ging voor mezelf beginnen, als ondernemer.

 

De kracht van dit souvenir

De hanger van jade heb ik sindsdien altijd bij me, iedere dag om mijn hals om mij te herinneren aan het land van de lange witte wolk, onze onvergetelijke reis samen, de kracht van dromen, de verbondenheid met alles, dichtbij mezelf blijven en blijven groeien. Het herinnert mij aan de mogelijkheid om iedere dag opnieuw te beginnen. Om mijn leven te leven, te durven dromen en mijn eigen richting bepalen. Het staat symbool voor mijn persoonlijke pad én mijn missie als ondernemer. Het nieuwe begin, (herstel van) veerkracht, groei en dichterbij jezelf zijn, met meer echte aandacht leven en je eigen pad volgen. Dat gun ik jou vanuit mijn (kiwi)hart.

Beste lezer, wat fijn dat je hier bent!

Omdat ik graag schrijf, graag mediteer, mindfulness trainingen geef en graag met mensen mijn ervaring en kennis over mindfulness deel, ben ik in 2017 begonnen met bloggen.

De onderwerpen zijn heel alledaags, hebben raakvlakken met mindfulness en mensen die ik ontmoet, verhalen die ik hoor, observaties van het leven en het mens zijn.

Voor jou wellicht herkenbare onderwerpen – of juist niet – en misschien ook voor iemand anders die je kent? Door deze blogs te delen via e-mail, Facebook of LinkedIn kun je iemand laten meelezen. De blogs die op deze website staan, zijn auteursrechtelijk beschermd, maar mogen wel gedeeld worden via de Facebook-pagina van PREZENT of via LinkedIn.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Laura