ALS JE ÉÉN WENS HAD, WAT ZOU DAT ZIJN?

29 december 2019 | Mindfulness & Meditatie

Het is bijna een begin van een nieuw jaar én een nieuw decennium. Stel dat je een wens mag doen op de grens van oud naar nieuw. Ik bedoel niet je mogelijke goede voornemens die je voor januari hebt bedacht. Maar één oprechte wens, het mag alles zijn. Zou je snel weten wat je wenst? Misschien is het toch goed om eerst de balans op te maken voor dit jaar, 2019. Wat is er echt bij jou bijgebleven? Het jaar 2019 houdt vast veel meer in dan je nu zo snel kan benoemen… Of is het lastig om je te kunnen herinneren wat er allemaal dit jaar plaatsvond? Misschien leefde je steeds in het volgende moment, jouw nieuwe plannen, avonturen, uitdagingen of zorgen over de toekomst? Of was je in gedachten vaker in het verleden, daar waar iets niet ging zoals je wenste, ergens waar je in gedachten nog altijd naar terug gaat?

 

KUN JE HET AFGELOPEN JAAR OMHELZEN?

In mijn kerstblog had ik het al over bezinning, staren uit het raam, schrijven. Terugblikken naar het afgelopen jaar. Te voelen wat mij inspireert en wat ik anders wil aanpakken in het nieuwe jaar. Wij beleven deze vraag verschillend, afhankelijk van het moment, de omgeving, en hoe we in ons vel zitten. Ik wil je uitnodigen om terug te blikken en het afgelopen jaar liefdevol en begripvol te omhelzen – met alles erin.

Hieronder heb ik een aantal vragen aan jou, ter inspiratie:

  • Waar ben jij trots op, wat heb je bereikt in 2019? Heb je de tijd genomen om daarvan te genieten, trots te zijn, blijdschap en voldoening te voelen?
  • Welke verrassingen waren er, wat ging anders dan je had verwacht?
  • Had je plannen gemaakt, doelen gesteld, verwachtingen voor jezelf… Zijn die ook uitgekomen?
  • Heb je je gelukkig gevoeld in 2019? Ben je daar bewust van geweest, wellicht langer dan één vluchtig moment?
  • En… waar heb je echt met elke vezel in je lijf en je ziel van genoten?
  • Welke nieuwe (of oude) hobby’s ben je begonnen, met welke oude vrienden weer contact gelegd? Waar heb je afscheid van genomen?
  • Waar ben je dankbaar voor, tevreden over?
  • Wie heb je laten zien en weten, dat je van ze houdt?

 

OP ZOEK NAAR GELUK

Stel, je hebt die ene wens. Het mag van alles zijn, maar het is eenmalig. Wat wens jij? Zou het gezondheid zijn, een andere baan, veiligheid voor je gezin, voorspoed, liefde, geluk? Het is vaak een hele moeilijke vraag om te beantwoorden. Maar diep van binnen wensen wij allemaal hetzelfde, hoe je het ook noemt. Laten we het hier geluk noemen, want daar komt het uiteindelijk op neer.

Wat we vaak najagen door iets te kopen, te ondernemen, te reizen, te plannen of juist uit te stellen, is geluk; ons gelukkig voelen. We zoeken echter vaak buiten ons; in het bezit, of in bevestiging van buitenaf. We kunnen het geluk echter alleen in onszelf vinden.

En paradoxaal genoeg, op de momenten dat we geluk ervaren, op hoe kleine schaal dan ook, zijn we met ons hoofd ergens anders; in het verleden of in de toekomst, druk bezig om geluk te plannen. En als we geluk voelen en er bewust van zijn, worden we snel bang om dat gevoel te verliezen, dat het moment weer over gaat, en het geluk glipt door je vingers…

 

VIND MEER RUST IN DIT MOMENT

Door jezelf mindfulness cursus en handvatten voor een bewuster, lichter leven cadeau te geven, kun je op alle momenten van je leven écht aanwezig zijn. Te focussen op je taak, aanwezig zijn in het gesprek, bij de momenten van lachen of huilen. Genieten van de kleinste dingen in het leven in en om je heen, zonder bang te zijn om dat mooie moment te verliezen en daaraan vastklampen.

Tegenvallende zaken aanvaarden en los kunnen laten wat je niet meer nodig hebt. Minder zorgen maken en minder kritisch leren zijn, zachter en milder worden voor jezelf en anderen. Liefhebben, accepteren en vergeven. Want het leven is een groot wonder, iedere dag en ieder moment opnieuw. Loop het niet voorbij, dus doe die wens maar…. En ik wens dat jouw wens in vervulling gaat.

Ik gun veel meer mensen de ervaring van de stille kracht van mindfulness en meer lichtheid in hun leven. Wil jij dat ook? Je kunt in januari al starten en gelijk je goede intenties in daden zetten – door jezelf meer aandacht te geven. Het jaar 2020 mindful beginnen: hier en daar vertragen, bewuster van wat jij belangrijk vindt, bewuster met je belastbaarheid en veerkracht omgaan, en lichter te kunnen leven. Ik gun het jou van harte.

Tijdens een gesprek van een half uur kijken we samen welke doelen je hebt, en welke vorm van mindfulness op dit moment het beste bij jou past. Je kunt al in januari starten. Welkom!
Neem de eerste stap: geef aan hoe ik je kan bereiken, en ik neem snel contact op met jou om je verder te helpen.

Ik kijk ernaar uit om je binnenkort te spreken, en voor nu wens ik jou een gelukkig & heel mindful 2020!

Liefs, Laura

Beste lezer, wat fijn dat je hier bent!

Omdat ik graag schrijf, graag mediteer, mindfulness trainingen geef en graag met mensen mijn ervaring en kennis over mindfulness deel, ben ik in 2017 begonnen met bloggen.

De onderwerpen zijn heel alledaags, hebben raakvlakken met mindfulness en mensen die ik ontmoet, verhalen die ik hoor, observaties van het leven en het mens zijn.

Voor jou wellicht herkenbare onderwerpen – of juist niet – en misschien ook voor iemand anders die je kent? Door deze blogs te delen via e-mail, Facebook of LinkedIn kun je iemand laten meelezen. De blogs die op deze website staan, zijn auteursrechtelijk beschermd, maar mogen wel gedeeld worden via de Facebook-pagina van PREZENT of via LinkedIn.

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Laura